Aigüestortes i Estany de Sant Maurici: Accessos

Els Encantats. A.Añó
  imagen

  El Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici està entre 4 comarques: L’Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà, el Pallars Jussà i la Vall d’Aran. Tot i que, estrictament, el Parc correspon només a les dues primeres i la zona perifèrica les inclou totes quatre. L’accés habitual al cor del Parc és per les dues entrades històriques: Espot (Pallars Sobirà) i Boí (Alta Ribagorça).

  Per accedir a la zona d’Aigüestortes, que comprèn les conques altes dels rius Sant Nicolau i la Noguera de Tor, hem d’apropar-nos a la vall de Boí. Seguint la carretera L-500 cap a Caldes de Boí trobem a la dreta, 2 km després de la desviació cap a aquesta localitat, una pista forestal que condueix al Parc. També seguint aquesta carretera sense desviar-nos, ens dirigim a l’entrada situada prop de la presa de Cavallers.

  A la vall de Sant Nicolau, l’accés de vehicles particulars està regulat a partir dels aparcaments habilitats a la carretera L-500 i a 1 km d’iniciar-se la pista forestal d’accés al Parc Nacional, i solament es pot continuar a peu, en bicicleta o en transport públic (taxis 4x4 que surten del poble de Boí). Tant les bicicletes com els taxis poden arribar com a màxim fins al planell d’Aigüestortes.

  Per arribar a Sant Maurici és necessari anar a les valls d’Àneu. Venint de Sort per la C-13 i just abans de la Guingueta d’Àneu surt, a l’esquerra, la LV-5004 que puja cap al poble d’Espot, des d’on es pot accedir amb facilitat fins a l’entrada del Parc.

  A la zona de l’estany de Sant Maurici, l’aparcament es troba situat a 4 km d’Espot. A partir d’aquí, la circulació està regulada i només es pot continuar a peu, en bicicleta (fins al llac) o en transport públic (taxis 4x4 que surten del poble d’Espot) fins al refugi d’Amitges.

  Hi ha línies regulars d’autobusos des de Barcelona i Lleida. La companyia Alsina Graells ofereix un servei regular de cotxes de línia fins als pobles més grans d’aquestes valls. No tots els autobusos surten cada dia de la setmana, ni durant tot l'any pel que es recomana consultar la web de la companyia http://www.alsa.es

  Tant des de Barcelona com des de Lleida us hi podeu aproximar també en tren. Des de l’estació de Sants de Barcelona, el tren us porta primer a l’estació de Lleida. Allí heu de pujar al tren que va fins a la Pobla de Segur. Aquest recorregut, d’un parell d’hores de durada, creua paisatges molt variats amb trams realment espectaculars. Podeu sol•licitar informació trucant al telèfon 93.205.15.15 o en http://www.fgc.es/

  A partir del 21 de juny i fins el 30 de setembre funciona també el Bus del Parc. Aquest servei uneix tres comarques del parc: Alta Ribagorça, Val d'Aran i el Pallars Sobirà i permet realitzar travesses entre les diferents valls del parc i tornar al punt d'origen.

  A la Val d'Aràn, durant el mesos d'estiu, un servei discrecional de transport públic a les riberes d'Aiguamòg i Valarties facilita l'accés a peu als refugis de Colomèrs i era Restanca respectivament.

  A la Vall Fosca, entre juliol i setembre, un telefèric comunica l'embassament de Sallente amb l'estany Gento, punt de sortida d'algunes excursions molt interessants.

  L’entrada al Parc en vehicle particular està prohibida. Es pot accedir als llocs més coneguts i emblemàtics d’aquest espai natural utilitzant el servei de taxis tot terreny que surten dels pobles de l’àrea d’influència:

No existen resultados con los criterios de búsqueda