Aigüestortes i Estany de Sant Maurici: Centres de visitants i altres instal·lacions

Els Encantats. A.Añó

    Les cases del Parc a Boí i Espot són els principals centres de recepció de visitants d’aquest espai natural. En aquests centres es porten a terme les funcions pròpies d’atenció al públic, que pot a més visitar les exposicions permanents i itinerants existents, veure els audiovisuals i conèixer la programació d’activitats diverses com: itineraris de natura amb guies interpretadors, cursos de formació sobre diferents temes, jornades científiques, etc. Els centres també actuen com a centres de comunicació amb el Cos d’Agents Rurals, bombers, Mossos d’esquadra, Protecció civil, Urgències o la Creu Roja y com a equipaments socioculturals per a associacions i activitats relacionades amb la població local (reunions d’associacions locals, actes culturals i lúdics, etc.).


    El centre d’informació del Parc a Llessui és també la seu de l’Ecomuseu dels Pastors de la Vall d’Àssua. En ell es troba una exposició permanent sobre les activitats tradicionals de la vall relacionades amb la ramaderia ovina; també és un punt des d’on s’organitzen diverses activitats i visites per la zona.


    El centre de Senet, situat a la Vall de Barrabès, a la part més occidental del Parc, conté una interessant exposició permanent sobre la relació de l’èsser humà amb la fauna.


    A l’estació superior del telefèric d’estany Gento es troba ubicat un petit centre d’informació obert els mesos d’estiu, mentre funciona el telefèric. Des d’aquest centre es poden fer sortides guiades o visitar una petita exposició sobre els ecosistemes aquàtics del Parc Nacional.

No existen resultados con los criterios de búsqueda