Arxipèlag de Cabrera: Valors culturals

Na Foradada desde Na Pobra. J.C.Molina, J.L.Perea

  Punts d'interès i serveis

  Tota la costa del con sud de Mallorca té un gran interès turístic. El més destacable són les seves platges i cales destacant els arenals de Sa Ràpita i d'Es T renc, les platges de la Colònia de Sant Jordi i un bon nombre de cales com S'almonia, Llombards, Santanyí, Cala Figuera i cala Mondragó. Un llarg tram de costa, que va des de la Colònia de Sant Jordi fins cala Santanyí, a més de les extenses platges abans esmentades, es troba inalterat pel que té un gran valor paisatgístic.

  Al cap de ses Salines ha un far accessible a través d'una estreta carretera que, desviant de la ruta Ses Salines-Santanyí, creua amplis cultius de secà, matolls i pinedes fins arribar a la costa on s'ubica aquest senyal marítima construïda el 1859, durant el regnat d'Isabel II com el far de Cabrera.

  Altres al · licients de la zona són els pobles de l'interior, destacant Camps (amb mercat els dijous i dissabtes i fires el 2. ° diumenge de maig ia finals d'octubre), Ses Salines (amb mercat els dijous i fira EL1 de maig) i Santanyí (amb mercat els dimecres i dissabtes, fira el tercer dissabte d'octubre). Santanyí té restes d'una antiga porta emmurallada coneguda com Porta Murada, i amb l'església fortificada del Roser.

  En tots aquests pobles poden adquirir embotits i formatges produïts a la comarca. Al km. 8 de la carretera de Campos a la Colònia de Sant Jordi es troba el balneari o banys de Sant Joan de la Pont Santa de l'existència hi ha dades escrites de l'any 1300 tot i que suposen molt més antics. La construcció trucció actual data de 1845 i els banys són definits per seus propietaris com de tipus clorurat sòdics, radioactius i termals.

  Des del punt de vista natural cal esmentar les salines del Salobrar, de gran interès paisatgístic i per l'avifauna aquàtica. Es poden veure des del camí que accedeix a la platja d'Es T renc partint de la carretera Campos-Colònia de Sant Jordi. Aquest espai ha estat declarat Áxea Natural d'Especial Interès pel Govem Balear. Un altre punt d'interès és el Parc Natural de Mondragó, creat el 1993, al qual s'accedeix des s'Alqueria Blanca (Santanyí).

  Si vostè no té embarcació pròpia podrà visitar el Parc Nacional embarcant en les orenetes que, en temporada alta, parteixen des de la Colònia de Sant Jordi o des de Porto Petro. Si vostè té o ha llogat una embarcació, els ports més propers són, d'oest a est, els de s'Estanyol, La Ràpita, Colònia de Sant Jordi, Cala Figuera i Porto Petro.

  Els esmentats ports tenen serveis de restauració i hostaleria o aquests serveis es troben als voltants. L'oferta turística més important a tots els nivells es troba a la Colònia de Sant Jordi. A Cabrera no hi ha restaurants.

No existen resultados con los criterios de búsqueda